De friske tranebær giver en smuk og sød-syrlig relish, som får et godt spark af frisk ingefær. Du kan få friske tranebær fra Oktober til December. Selvom tranebær er naturligt konserverende, så er denne relish råsyltet og derfor bør du sylte i små portioner.
250gr friske tranebær
100gr sukker, eller 100 g sukrin gold
Skal af 1 økologisk citron
30gr frisk ingefær i mindre stykker
50ml hakket, syltet ingefær (kan udelades)
Sorter tranebærrene så bløde og stødte bær frasorteres.
Skyl og tør tranebærrene.
Placer alle ingredienser i en foodprocessor eller minihakker og hak til bærrene er findelt, men ikke smattede.
Smag til og tilsæt mere sukker eller ingefær efter smag.
Fordel i steriliserede glas og luk til med det samme.
Tip: lav en sukkerfri tranebær relish ved at erstatte sukker med sukrin gold 1:1
Hvor længe kan det holde?
2 uger i køleskab.
Hvad skal jeg bruge det til?
Fjerkræ, vildt, flæskesteg, mørbrad, buffet, brunch
Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!
Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.
Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.