Det er nemt at twiste din agurke salat.
Syltedronningens
Asiatisk syltet agurker
Allekan lave deres egne syltede agurker og syltede rødløg. Det er både nemt oghurtigt, stort set alle hjem har eddike, sukker, salt og peber i huset. Du kansagtens bruge den samme lage til begge grøntsager, så der er bare ingenundskyldning! Det håber jeg, at denne opskrift kan overbevise dig om. April erfor mig ensbetydende med lyset, der kommer tilbage, og danske agurker. Giv dengas, men gå nu ikke helt agurk! Opskriften er inspireret af Karen Solomon.
300 g agurk (ca. 1)
50 g løg, ca. et lille
250 ml hvid (gennemsigtig)lager eddike
250 ml koldt vand
125 g sukker
4 kaffir lime blade
3 skiver frisk ingefær(størrelsen er ikke så vigtig)
2tsk salt
Skyl/tøragurken og skær den i 1 cm tykke skiver, som derefter skæres i kvarte.
Pilog skyl løget og skær i både.
Kogeddike, vand, sukker, og krydderier sammen til en lage i en lille gryde med lågpå i ca. 15 minutter.
Køllagen ned.
Lægagurker og løg ned i et rent sylteglas og pres lidt sammen.
Hældden nedkølede lage henover grøntsagerne så det dækker helt.
Lukglasset til og lad stå i 1 dag før det er klar til at spise.
Holdbarca. 1 uge, eller så længe agurkerne stadig er sprøde.
Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!
Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.
Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.