Hyldeblomst jordbær slush ice
Jeg fandt på denne opskrift fordi jeg havde jordbær og jeg havde hyldeblomst kvas. Havde lige fået havtorn slush ice på Madens Folkemøde og dermed opstod ideen om at lave slush ice. Slush ice skal nydes med det samme fordi det hurtigt smelter. Alternativt kan du hælde på små sylteglas og stille i fryseren så du har en form for sodavandsis til de varme dage som helt sikkert snart kommer! I år har starten af juni være usædvanlig kold, men så må vi satse på juli og august som vores sommer måneder i stedet for.
For at lave slush isen, skal du bruge kvaset der er til overs når du har lavet hyldeblomstsaft. Kvaset er blomsterne der er tilbage når du har siet saften fra. Så smid ikke dit kvas ud men brug det eller frys det ned i poser med 100 g eller 200 g. Så kan du genbruge det senere hen.
Når du bruger kvaset fra hyldeblomstsaften, så vær sikker på at sortere så meget af stilkene fra som muligt.
I den oprindelige opskrift havde jeg brugt 2,5 dl isterninger men det kan sagtens være du skal bruge flere så du får den helt rigtige slush ice konsistens.
Du kan i hvert fald ikke undvære en kraftig blender, og hvis blenderen ikke kører godt nok rundt, så tilføj væske og flere isterninger indtil der er nok i blenderen til at den kører rundt.
D. 14 juni 2024 lavede jeg slushicen i Go'Morgen Danmark og også her var den et kæmpe hit hos alle i studiet.
Antal: 2-3 personer
100 g frossen (eller frisk) hyldeblomstkvas
100 g frosne jordbær
2,5 dl dl isterninger eller dobbelt så mange indtil du har en rigtig slush ice konsistens
1,25 dl hyldeblomstsaft, eller lidt mere efter smag
0,5 dl citronsaft (eller 0,25 dl vand og 0,25 dl citronsaft hvis du ønsker mere sødme)
Blend kvas, jordbær, isterninger, hyldeblomstsaft og citronsaft i en blender, som er stærk nok til isterninger.
Blend godt indtil du har en slush ice konsistens, gerne med lidt is at tygge i, men flydende.
Tilsæt en anelse mere væske hvis blenderen ikke kan køre rundt – enten hyldeblomstsaft, citronsaft eller vand.
Smag til.
Server i flotte glas med en lang ske.
Nydesmed det samme!
Gerne på en varm sommerdag.
Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!
Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.
Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.