Syltet græskar har mange eftertragtede kvaliteter. De er sprøde, søde, sure og smukke og smager smækkert. Det var så dagens tungetwister. Brug en af de mange sorter som fåes lige nu fx. hokkaido, butternut squash, crown prince og mandel græskar. Du kan sylte græskar hele vinteren, men brug så friske græskar som muligt.
Hvis du vil forsøge dig med andre opskrifter i græskarfamilien kan du lave min squash relish som er godt varme af ingefær og asier som gerne skulle smage helt almindelig gammeldags.
Jeg synes ikke syltet græskar skal stå for længe, måske 4-6 uger. Du kommer langt med denne portion så lav evt. 2-3 mindre glas så du også kan give et glas eller to væk. Hjemmelavet sylt er altid et hit!
1 patentglas, 1L
Ca. 1 kg græskar
50 g groft Salt
500 ml lagereddike
150 g sukker
1 skyllet, chili skåret i 2 med kerner
2 tsk gule sennepsfrø
1 tsk rosa peber
Skræl græskarret og skrab kernerne ud med en ske.
Skær græskarkødet i tynde 2-3mm strimler, evt. på mandolin jern, drys med salt, bland godt og lad dem trække i 2 timer.
Skyl græskarskiverne under rindende, koldt vand indtil alt saltet er væk og lad dem tørre i sien i 5 minutter.
Fordel i et skoldet sylteglas, gerne patentglas, på 1L.
Bland eddike, sukker og krydderierne til syltelagen i en gryde, og varm op indtil sukkeret er smeltet.
Hæld den varme lage over græskarskiverne, og luk glasset til.
Lad trække 1-2 uger ved stuetemperatur inden brug.
Opbevar i køleskab efter åbning.
Spis som surt, sprødt tilbehør, især til retter, som trænger til flot farve!
Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!
Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.
Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.