Piccalilli er en frisk pickles med dejlige, sprøde grøntsager der er svøbt i en flot, gul senneps sauce. Piccalilli er oprindelig fra Indien, men til denne version har jeg hentet inspiration fra Pam Corbins opkskrift i River Cottage's håndbog nr 2. Du kan blande piccalilli med mayonnaise for at lave hjemmelavet remoulade, men det er ikke nødvendligt.
1 kg vaskede, skrællede grøntsager. Brug fx courgette, blomkål, romanesco kål, grønne bønner, rød/gul peber, gulerødder, grønne tomater.
50gr fint salt
30gr maizena mel
10gr stødt gurkemeje
10gr senneps pulver (jeg brugte den engelske Colemans)
15gr gule sennepsfrø
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødte koriander frø (brug fx en morter)
600ml æblecidereddike eller hvidvinseddike eller en blanding af de to
150gr rørsukker
50gr honning
Skær grøntsagerne i små fine tern og pil kål i små buketter.
Hæld dem i en stor skål, tilsæt salt og vend godt rund. Dæk til og stil køligt i 24 timer.
Skyl grønsagerne grundigt i is koldt vand og lad dem sidde i sigten indtil væden er drænet fra.
Bland maizena mel, gurkemeje, sennepspulver, sennepsfrø, spidskommen og koriander med ½ dl eddike indtil det er en lind væske.
Bland resten af eddikerne (550ml) i en gryde med sukker og honning og bring det i kog.
Bland derefter en smule af den varme eddike ned i maizena blandingen og rør rundt.
Bland så det hele ned i gryden med den varme eddike og bring langsomt i kog. Rør rundt med et piskeris så det ikke brænder på og ikke klumper.
Kog i 3-4 minutter så krydderierne koges godt med og smagsstofferne udløses.
Smag til.
Tag gryden af varmen og fold de drænede grønsagerne ind i den varme sauce.
Hæld på rene, steriliserede glas og luk til.
Lad gerne stå 4-6 uger, hvis du kan ! Kan holde sig 6-12måneder.
Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!
Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.
Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.