Tilmeld nyhedsbrev
Januar

Lemon lime marmelade med safran

linje

Denne citrus marmelade er, som citrusmarmelader skal være, både bitter, sød og syrlig på samme tid. Opskriften er inspireret af Kille Ennas opskrift i bogen Jul og Vintermad. Safran er et dyrt krydderi, verdens dyreste, men giver smukke røde elementer i den gul-grønne lemon lime marmelade. Desuden får marmelade en mild smag af mystik, safran har en ganske særlig smag, der minder om et eventyr. Citrus marmelader kræver lidt øvelse og tid, men det er al læring og tålmodighed værd.

Ingredienser

Ca. 2 glas á 225 ml

250 g citroner (ca. 3 citroner)

250 g lime (ca. 4 lime frugter)

500 ml koldt vand

500 g sukker

1/8 tsk safran tråde

Fremgangsmåde

Skyl citroner og lime og skræl med en kartoffelskræller, få så lidt som muligt af den hvide hinde med.

Skær skallerne i tynde strimler med en skarp kniv, og skær derefter i tern.

Pil den hvide hinde af frugterne med en urtekniv og skær frugtkødet i mindre tern.

De kerner der måtte være lægges i en tepose, bind en knude på posen og gem.

Kom skallerne, frugtkødet og teposen i en 1L gryde og tilsæt vand.

Bring i kog og lad indholdet simre under låg i 30-40 minutter.

Tag teposen op og kassér.

Tilsæt sukker og safran imens frugten simrer, og kog uden låg i ca. 30 minutter.

Brug geleringstesten (som beskrevet i bogen "Syltedronningen - moderne syltning til alle måltider"), og hvis den ikke er klar koges videre i 5 minutter. Test igen og så fremdeles indtil marmeladen er klar.

Hæld den varme marmelade på steriliserede glas og luk til med et steriliseret låg med det samme.

Med det høje sukker indhold kan marmelade holde sig op til 1 år ved stuetemperatur. Efter åbning opbevares den på køl.

"En rigtig citrus marmelade skal, efter engelsk standard, have en fast, geléagtig konsistens, en klar farve og stykker, som er fordelt jævnt i glasset. Desuden er det vigtigt at skallerne er "al dente", dvs møre, og ikke hårde eller slatne", Helena Grayston, Syltedronningen, Januar 2018

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Syltede agurker (drueagurker)

August
Få opskriften >

Æblechutney med valnødder

September
Få opskriften >

Syltede abrikoser

Marts
Få opskriften >

Chilicashews

Februar
Få opskriften >

Pærechutney

September
Få opskriften >

Syltedronningens buttede blommer

August
Få opskriften >