Solbærlikør hedder Creme de Cassis på fransk og den hjemmelavede version er indsatsen og ventetiden værd. Lige nu er det solbær tid og hvis du plukker dem på toppen af modnings-tidspunktet får du den allerbedste smag. Mens du plukker kan du sagtens gå og smæske dig i solbær. Selvom det er et syrligt bær, har de fuldfede og solmodne bær en fantastiske sødme som er lige til en rigtig solbærmund.
Du kan justere mængden af sukker hvis du synes den skal være sødere, men jeg foretrækker lidt mindre sødme som så giver mere plads til solbær smagen.
500g solbær
750ml vodka
350g sukker
Skyl solbærrene og sorter eventuelle mugne fra.
Mos bærrene let med en gaffel.
Bland solbær, sukker og vodka i et stort sylteglas, 1-1,5 L.
Sæt låg på glasset og lad det stå i 2-3 måneder. Vend glasset indimellem så ingredienserne blandes godt sammen.
Efter 2-3 måneder sies solbærrene fra.
Hæld likøren på en passende stor, og gerne smuk, flaske.
Lad likøren modne en måneds tid endnu eller nyd med det samme i en cocktail eller straight up med en isterning, lidt hvidvin og en skive lime.
Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!
Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.
Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.