Tilmeld nyhedsbrev
Juni

Sommerpesto

linje

Den helt klassiske pesto laves på basilikum og bliver grøn, men en sommer pesto kan laves med mange forskellige grøntsager og krydderurter, og kan sagtens være rød. Jeg kan godt lidt at sylte udfra princippet om det forhåndenværende for så bruger vi det vi har som er frisk lige her-og-nu. Dagens grønne pesto, som fuldender min pastaret har jeg lavet med persille, men det kunne lige så godt have været basilikum, koriander, rucola, spinat, eller skvalderkål. Rucola er mere bittert end basilikum, spinat er mild og gennemtrængende og skvalderkål, som du måske har rigeligt af i haven, er også bitter men meget frisk i smagen, særligt hvis du bruger de friskeste skud.

Har du rigeligt med tomater kan du tørre dem i ovnen eller i en dehydrator for derefter at bruge dem i en sommer pesto. Hvis du ikke laver dem selv kan soltørrede tomater nemt skaffes i de fleste butikker, og alternativt kan du bruge dem som er konserveret i olie. I så fald skal de ikke blødes ud natten over, og overskydende olie drænes fra inden du bruger dem.

Ingredienser

3-4 dl

70 g soltørrede tomater

1 rød peber

3 fed hvidløg

50 g mandler

50 g fast, tør ost som fx. parmesan, mancheco eller vesterhavsost

30 g grønne oliven uden sten

1 1/2 dl olie

1-2 spsk eddike

Fremgangsmåde

Sæt tomaterne i blød i vand natten over (evt. i hvidvinseddike, men det giver en mere syrlig smag).

Næste dag hældes overskydende væde fra.

Skær den røde peber i 2 halve på langs, fjerne stilk og kerner og grill i ovnen med skind siden opad indtil skindet er helt sort.

Læg de 2 varme pebre i en plastik pose og luk til. Stil til side i 5 minutter.

Pil det sorte skind af og smid det væk.

Bland de soltørrede tomater, den grillet, røde peber, hvidløg, mandler, ost og oliven i en food processor ved mellem hastighed imens du tilsætter olie lidt ad gangen indtil pestoen er mættet.

Smag til og tilføj eddike efter behov. Hvis du har udblødt tomaterne i eddike er det ikke nødvendigt med mere eddike.

Hæld pestoen på steriliserede glas, fyld toppen med olie og luk til. Hver gang du bruger af pestoen, kan du dække toppen med olie, det hjælper med at forlænge holdbarheden.

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Syltede agurker (drueagurker)

August
Få opskriften >

Æblechutney med valnødder

September
Få opskriften >

Syltede abrikoser

Marts
Få opskriften >

Chilicashews

Februar
Få opskriften >

Pærechutney

September
Få opskriften >

Syltedronningens buttede blommer

August
Få opskriften >