Saltede citroner er nemme at lave og derfor også et godt sted at starte her i det nye år. Når noget lyder nemt er det ofte “nemmere” at gå i gang og gøre noget nyt, man ikke har prøvet før. Dog er du nødt til at væbne dig med tålmodighed, fordi citronerne skal trække i mindst 1 måned og gerne 2 eller 3 før de spises.
1 patentglas 750ml
10 økologiske citroner
Masser af groft havsalt
Steriliser patentglasset med kogende vand eller 40% alkohol.
Skyl citronerne og fjern knopperne i den ene ende.
Tag 5 citroner og skær to tværsnit på langs af citronen ned til den ene ende, skær ikke igennem.
Fyld hver citron med salt i snittet og læg dem derefter i glasset en efter en.
Vær sikker på, at de ligger godt i spænd og glasset er fyldt helt op.
Fyld hullerne imellem citronerne op med salt.
Tag 5 citroner, pres saften af dem og hæld den over citronerne i glasset.
Den øverste citron skal være dækket af væske, fyld evt. efter med kogende vand hvis der ikke er nok saft.
Lad citronerne stå i mindst 1 måned og gerne 2-3 måneder før de bruges.
Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!
Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.
Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.