I Spanien spiser man råsyltet pickles som snacks og tapas og herhjemme går de ofte under navnet “pickles españoles”.
Råsyltet pickles holder nok 5-7 dage, hvis du gerne vil spise dem sprøde, flotte i farven og friske, men faktisk er de så nemme at lave, at det giver god mening at lave små portioner ofte.
Du kan bruge mange forskellige slags grøntsager i dine pickles. Start med det du har og slip fantasien løs.
2 gulerødder
2 rødløg
1 bundt forårsløg
1 rød peber
1-2 dl lager eddike
1/3 dl sukker til 1dl eddike
1-2 tsk hele krydderier efter smag fx. rosenpeber, hvid peber, nelliker, koriander, gule eller brune sennepsfrø, chili, dild, sellerifrø.
Skyl og skræl grøntsagerne.
Skær dem i mundrette stykker og bland i en skål.
Læg grøntsagerne i et sterilt patent glas.
Varm eddike, sukker og krydderier til en lage indtil sukkeret er smeltet.
Hæld den varme lage over grøntsagerne så de er dækket – lav mere lage hvis du ikke har nok.
Luk til og opbevar køligt.
Server som tapas, i salat, som snack, på pizza, eller i en salat.
Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!
Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.
Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.