Chilicashews
Chilicashews er en snack, der nydes sammen med en drink, til mellemmåltid eller som topping på en salat. De er nemme at lave og hurtige at spise!
Sharing is caring: tak til Susanne Bilde Fogh for opskriftide.
100 g cashew nødder, usaltede
2 spsk. Syltedronningens chilisauce
1 tsk. koldpresset solsikkeolie, sesamolie, rapsolie eller olivenolie
Evt. flagesalt
Tip: Chilisauce ja tak!
Tip: du kan bruge den olie du har men koldpresset olie er mindre forarbejdet og indeholder flere næringsstoffer
Tip: strø lidt flagesalt henover nødderne mens de køler af
Varm en god stegepande op med olien ved mellem-lav varme.
Når olien er varm efter 1-2 minutter, tilsættes cashewnødderne.
Bemærk: olien skal være varm men ikke rygende varm
Rist nødderne i 5-10 minutter indtil de er gyldne.
Ryst panden eller rør rundt så nødderne bliver jævnt gyldne og ikke brændte.
Når nødderne er gyldne, tilsættes chilisaucen, som steger med i et 1-2 minutter under konstant omrøring så saucen fordeles jævnt over nødderne og ikke brænder på.
Spred nødderne ud på et rent skærebræt, en tallerken eller bagepapir mens de afkøler. Det forhindrer dem i at klistre sammen.
Spises helst samme dag, men kan opbevares i en lille uge i et lufttæt sylteglas så de ikke bliver bløde.
Tip: Mandler kan bruges som alternativ til cashewnødder
Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!
Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.
Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.