April er for mig ensbetydende med lyset, der kommer tilbage, og danske agurker. Asiatisk agurke pickles minder meget om syltede agurker, men både krydderier og grøntsager er twistet, så det minder mere om en pickles med smag af østen. Du kan sagtens bruge den samme lage til også at lave syltede rødløg, så med små forandringer kan du få noget nyt til dit måltid. Giv den gas, men gå nu ikke helt agurk! Opskriften er inspireret af Karen Solomon.
300 g agurk (ca. 1)
50 g løg, ca. 1 lille
250 ml hvid (gennemsigtig) lager eddike
250 ml koldt vand
75 g sukker
4 kaffir lime blade
3 skiver frisk ingefær (størrelsen er ikke så vigtig)
2 tsk salt
Skyl/tør agurken og skær den i 1 cm tykke skiver, som derefter skæres i kvarte.
Pil og skyl løget og skær i både.
Kog eddike, vand, sukker, og krydderier sammen til en lage i en lille gryde med låg på i ca. 15 minutter.
Køl lagen ned.
Læg agurker og løg ned i et rent sylteglas og pres lidt sammen.
Hæld den nedkølede lage henover grøntsagerne så det dækker helt.
Luk glasset til og lad stå i 1 dag før det er klar til at spise.
Holdbar ca. 1 uge, eller så længe agurkerne stadig er sprøde.
Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!
Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.
Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.