Tilmeld nyhedsbrev
August

Agliata

linje

Agliata er en Italiensk sauce, der stammer fra Toscana, og kan spores tilbage til den romerske tid. Saucen er lavet på hvidløg og minder lidt om pesto, men i stedet for ost, bruges tørt brød og derfor egner den sig godt til veganere. Ligesom med så mange andre italienske specialiteter, er opskriften på agliata også regionsbestemt. I regionen Emilia Romagna laver man vistnok agliata med sardiner eller ansjoser.

Ingredienser

4 skiver tørt (daggammelt) hvedebrød uden kerner og uden skorper

10 fed friske hvidløg, pillet

1/2 bundt bredbladet persille, ca. 2dl, vasket og tørret

1/2 dl olivenolie

1 spsk hvidvinseddike

½ tsk salt

Peber

Fremgangsmåde

Bland brød, hvidløg og persille i en foodprocessor indtil det er finthakket.

Hæld olivenolien i lidt ad gangen i en lind strøm, så der opstår en emulsion.

Smag til med hvidvinseddike, salt og peber.

Hæld på steriliserede, små sylteglas, top af med olie så det dækker og luk til med låget.

Hvad skal jeg bruge det til?

Pasta, dip, mildt kød, kylling, topping til smørrebrød

Hvor længe kan det holde ?

1-2 uger i køleskabet hvis du dækker til med olie efter hver brug

Om Syltedronningen

Min mission er at få alle til at sylte og få moderne syltning til alle måltider!

Grundlæggende er syltning et madhåndværk og en måde at konservere råvarer ved at tilsætte sukker eller eddike.

Jeg hedder Helena Grayston og det er mig, som står bag Syltedronningen.

Opskrifter

Læs også

Asiatisk agurkesalat

Oktober 2024
Få opskriften >

Nem æblemarmelade

September 2024
Få opskriften >

Grøn tomatchutney

August 2024
Få opskriften >

Baked beans, syltning med bønner

Juli 2024
Få opskriften >

Fladbrød med syltede grøntsager og misoglaseret tofu

Juni 2024
Få opskriften >

Hyldeblomstjordbær slushice

Juni 2024
Få opskriften >